Δάπεδα εξωτερικού χώρου – Deck

Δάπεδα εξωτερικού χώρου – Deck

Τα παρκέτα εξωτερικών χώρων χρησιμοποιούνται για την επένδυση επίπεδων επιφανειών εκτεθειμένων στις συνθήκες του περιβάλλοντος όπως πισίνες, κήπους, σκάλες, χώρους πάρκων.
Χρησιμοποιούνται επίσης, σε υγρά περιβάλλοντα εσωτερικών χώρων, όπως λουτρά, κουζίνες, σάουνες κ.α.
Κατασκευάζονται από ανθεκτική στις καιρικές μεταβολές ξυλεία, όπως Bankgirai, Iroko, Teak, Massaranduba, Ipe, πεύκο κ.ά. και έχουν το κλασικό παραλληλεπίπεδο σχήμα, χωρίς εσοχές και προεξοχές.
Διατίθενται σε μεγάλα μήκη, το πάχος τους κυμαίνεται σε 20-25 mm και κατά μήκος στην επιφάνεια τους μπορεί να φέρουν αντιολισθητικές ραβδώσεις.
Τα τελευταία χρόνια τα βρίσκουμε και σε πλακάκια με πλαστική βάση για εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση (decking tiles).
Για αύξηση της διαστασιακής σταθερότητας και της διάρκειας των παρκέτων εξωτερικού χώρου, τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται και ξυλεία που υφίσταται ειδικό χειρισμό χημικής ή θερμικής τροποποίησης.
Επίσης, με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας παράγεται σήμερα, συνθετικό παρκέτο WPC (Wood Plastic Composite) εξωτερικού χώρου και αποτελείται από 70% ίνες ξύλου και 30% πολυαιθυλένιο και άλλα πολυμερή.
Τα deck έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και δεν χρειάζονται συστηματική συντήρηση με έλαια και βερνίκια.
Βρίσκουν εφαρμογή σε εξωτερικά δάπεδα, σε επενδύσεις τοίχων και περιφράξεις. Έχουν σχεδόν μηδενική απορρόφηση υγρασίας και μεγάλη αντοχή σε σήψη και επιβλαβείς οργανισμούς.

ΣΤΡΑΤΗ
Laminates και Ξύλινα Πατώματα
Τηλ. 23960 42009
www.strati.gr