Νέο 5άστερο ξενοδοχείο στα Κύθηρα

Νέο 5άστερο ξενοδοχείο στα Κύθηρα

Νέο πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων θα αποκτήσουν τα Κύθηρα. Η επένδυση αφορά τη δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5 αστέρων σε έκταση 31 στρεμμάτων, στη θέση “Σκίαφος” της περιοχής Κάλαμος στα Κύθηρα.

Το project θα υλοποιηθεί από επενδυτική εταιρεία κυπριακών συμφερόντων και κατασκευαστική εταιρεία ελληνικών συμφερόντων. Συγκεκριμένα, το Τμήμα Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά και Νήσων ενέκρινε το αίτημα της εταιρείας Α. Μαυρομμάτη Ι.Κ.Ε. για την ανέγερση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Παράλληλα, με την έγκριση δόθηκαν και οι συγκεκριμένοι όροι που πρέπει να πληροί η κατασκευή του ξενοδοχείου. Η εταιρική ένωση για την υλοποίηση της επένδυσης έχει ήδη δαπανήσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση της γης ενώ παράλληλα δρομολογεί και άλλες μικρότερες τουριστικές επενδύσεις στο νησί, με στόχο να αναβαθμιστεί τουριστικά και να παρέχει στους επισκέπτες πολλές διαφορετικές επιλογές.

Το ξενοδοχείο θα έχει δυναμικότητα 188 κλινών και θα πλαισιώνεται από εμπορικό κέντρο, πισίνες, αίθουσες εκδηλώσεων, εστιατόρια, αθλητικές εγκαταστάσεις άνω των 13.000 τ.μ. Παράλληλα θα διαθέτει και 8 ανεξάρτητα, πολυτελή, ισόγεια καταλύματα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στα Κύθηρα.