Σποράδες… Υπέροχες κατάφυτες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά

Οι Σποράδες αποτελούν ένα πανέμορφο συγκρότημα νησιών στο βορειοανατολικό τμήμα του Αιγαίου. Τα νησιά προσελκύουν κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό τουριστών από όλο τον κόσμο. Τα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου Πελάγους, οι φανταστικές θαλάσσιες σπηλιές και ο καυτός καλοκαιρινός ήλιος θα κάνουν τις διακοπές σας στις Σποράδες πραγματικά αξέχαστες. Οι Σποράδες αποτελούνται από τη Σκιάθο, τη Σκόπελο, την Αλόννησο και τη Σκύρο. Σε όλα τα νησιά επικρατεί πυκνή βλάστηση η οποία σε συνδυασμό με τον καταγάλανο ουρανό και τη θάλασσα δημιουργούν έναν επίγειο φυσικό παράδεισο.

Αλόννησος

Η Αλόνησσος προσφέρει μοναδικές στιγμές ηρεμίας και γαλήνης και αποτελεί το καταφύγιο του σπάνιου μεσογειακού είδους φώκιας «Μονάχους-Μονάχους».

Σκόπελος

Η Σκόπελος είναι ένα παραδοσιακό νησί με αμμώδεις παραλίες και κρυστάλλινες θάλασσες, πνιγμένο στο πράσινο, το οποίο παρέχει ήσυχες και χαλαρωτικές διακοπές αλλά και διασκέδαση.

Σκιάθος

Η Σκιάθος είναι ένα κοσμοπολίτικο νησί με έντονη νυχτερινή ζωή και ατέλειωτες αμμώδεις παραλίες. Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα των Σποράδων και είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς.

Σκύρος

Τις πιο ήσυχες διακοπές θα τις περάσετε στη Σκύρο η οποία γεωγραφικά ανήκει στην Εύβοια. Μπορείτε να χαρείτε τις αμμώδεις παραλίες του νησιού και τις πεντακάθαρες θάλασσες αλλά και να απολαύσετε ατέλειωτους περιπάτους ανάμεσα στο καταπράσινο τοπίο του νησιού.

Στις Σποράδες θα βρείτε μεγάλη επιλογή διακοπών. Όλα τα νησιά παρουσιάζουν μοναδικές ομορφιές και διατηρούν πάντα τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα και τα έθιμα του τόπου.

Κέιμενα: ελληνικανησια.com

Δείτε περισσότερα για τις Σποράδες