Στερεά Ελλάδα… Πλούσια σε φυσικές ομορφιές και ένδοξο ιστορικό παρελθόν

Πλούσια σε φυσικές ομορφιές και με ένδοξο ιστορικό παρελθόν, η Στερεά Ελλάδα αποτέλεσε ένα από τα πρώτα τμήματα του νεοελληνικού κράτους. Εκεί βρίσκεται και ο σημαντικός ιερός χώρος κατά την αρχαιότητα του Μαντείου των Δελφών, στους πρόποδες του Παρνασσού. Η Στερεά Ελλάδα, όμως, περιλαμβάνει στην επικράτειά της και τόπους στενά συνδεδεμένους με μεγάλες ιστορικές στιγμές του Ελληνισμού, όπως οι Θερμοπύλες, οι Πλαταιές και η Ναύπακτος, το Καρπενήσι. Έχει έκταση περίπου 25.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και πληθυσμό περίπου 4.592.000 κατοίκους. Η Στερεά Ελλάδα είναι μία από τις ορεινότερες περιοχές της χώρας μας.

Νομός Αιτωλοακαρνανίας

Το ιστορικό Μεσολόγγι, η πανέμορφη Ναύπακτος, οι γραφικοί παραθαλάσσιοι οικισμοί του Μύτικα, του Αστακού και της Αμφιλοχίας βορειότερα, καθώς και τα χωριά του Αγρινίου σας περιμένουν να τα γνωρίσετε. Ο ποταμός Εύηνος, τα Ακαρνανικά όρη, η Λίμνη Τριχωνίδα προσφέρονται για μια σειρά από δραστηριότητες. Το χάρτη του Νομού Αιτωλοακαρνανίας ανά χείρας και καλό ταξίδι.

Νομός Βοιωτίας

Ο Νομός Βοιωτίας αποτελεί πέρασμα για όσους ταξιδεύουν προς τα βόρεια της χώρας, αλλά και ιδανικό προορισμό για ολιγοήμερες εξορμήσεις. Πρωταγωνιστές του νομού Βοιωτίας η κοσμοπολίτικη Αράχωβα με το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού αλλά και η Λιβαδειά με τις παραδοσιακές ταβέρνες και το καλό φαγητό και ψητό. Ωραία φύση, ιστορία, παραδοσιακά έθιμα το Πάσχα, φιλόξενοι άνθρωποι και όμορφοι ξενώνες.

Νομός Εύβοιας

Νησί και ηπειρωτική χώρα μαζί. Η Εύβοια, βρίσκεται σε προνομιακή γεωγραφική θέση, που προσφέρει εύκολη πρόσβαση από πολλά σημεία της χώρας μας. Τα βουνά της, τα ποτάμια της, οι ρεματιές της, οι αμμουδιές της, που πολλές απ’ αυτές βλέπουν στο Αιγαίο, δεν αφήνουν ασυγκίνητο κανένα επισκέπτη. Δίπλα σ΄αυτές τις φυσικές ομορφιές, τα «τρελά νερά» του Ευρίπου και τα ιαματικά της Αιδηψού, δίνουν ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα στο νομό Ευβοίας.Πόλεις με ιστορικό παρελθόν, όπως η Χαλκίδα, η Ερέτρεια, η Ιστιαία, η Κύμη και άλλες με φυσικές ομορφιές όπως η Αγία Άννα, η Λίμνη, η Κάρυστος υπόσχονται ένα ταξίδι για απαιτητικούς.

Νομός Ευρυτανίας

Ελατοσκέπαστα βουνά, ποτάμια, ρυάκια και μία ονειρική φύση με οργιώδη βλάστηση συνθέτουν το σκηνικό στο νομό Ευρυτανίας, που σε συνδυασμό με το υγιεινό κλίμα δεν μπορούν παρά να προσελκύουν εκατοντάδες τουριστών κάθε χρόνο. Το Καρπενήσι με το χιονοδρομικό του κέντρο και τα γύρω χωριά, όπως επίσης το μοναστήρι στον Προυσσό είναι αληθινά μοναδικοί χειμερινοί προορισμοί.

Νομός Φθιώτιδας

Με μια σειρά όμορφων παραθαλάσσιων χωριών αλλά και πολλούς ορεινούς οικισμούς, ο νομός Φθιώτιδας κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους. Εκτός από κάποια αξιοθέατα ιστορικής και θρησκευτικής σημασίας, αξίζει να φάτε παραδοσιακό ψητό κρέας στις τοπικές ταβέρνες και να ακούσετε ιστορίες για τον Άρη Βελουχιώτη, τη γέφυρα του Γοργοποτάμου.

Νομός Φωκίδας

Ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών τον έκαναν πασίγνωστο, αλλά ο νομός Φωκίδος έχει κι άλλα ενδιαφέροντα και όμορφα μέρη. Ιδανικός για αγροτουρισμό και με αναπτυγμένη τουριστική υποδομή, ικανοποιεί όποιον βρεθεί εκεί. Η Ιτέα, το Γαλαξίδι, η ιστορική Γραβιά και τα γύρω χωριά είναι ιδανικοί προορισμοί για εξορμήσεις.

Δείτε περισσότερα για τη Στερεά Ελλάδα